0897 771 355 signus.gas@gmail.com

Често Задавани Въпроси

Възможно е разходът на газ да бъде по-висок от бензиновия, като може да нарастне между 15% и 20% поради различната плътност на горивата. Въпреки това, разходът в килограми е по-ефективен при каране на газ, тъй като изгарянето на газовата смес е по-хомогенно в сравнение с бензина. Така че, ако търсите по-икономичен начин за каране на автомобила си, газът може да бъде добра опция.
Всяка газова инжекционна система има режим, който превключва между газ и бензин автоматично, без намеса на водача. Системата първо стартира двигателя на бензин и след това автоматично превключва на газ (за да се изпари газовото гориво). Ако газът свърши, системата автоматично и безупречно преминава пак на бензин.
Разбира се, бензиновата система на автомобила ви се запазва напълно. Във всяко едно време, можете да превключите на бензин, ако желаете. Системата предоставя специален звуков и светлинен сигнал, който показва коя система се използва, така че вие имате пълен контрол и две независими горивни системи, които можете да използвате.
Всеки газов инжекцион е оборудван със специален сензор, който показва наличността на гориво. Информацията се предоставя чрез светодиоден индикатор, който е вграден в ключа за превключване, разположен на удобно място в купето на автомобила (по ваше желание и възможности). Така вие винаги ще знаете колко гориво имате на разположение и можете да планирате пътуването си безпроблемно.
Ако горивото в резервоара свърши, газовият инжекцион автоматично и безпроблемно ще превключи двигателя от газ на бензин. Ще получите звукова сигнализация за това, така че няма никакъв риск да попаднете в критична ситуация на пътя поради загуба на мощност.
Законът изисква зарядното устройство да бъде монтирано извън купето на автомобила. Ние можем да предложим множество места за монтаж на зарядната чаша в един автомобил. Нашите специалисти ще ви предложат няколко възможни варианта, като вие ще прецените кое от тях е най-подходящо за вас.
По опита ни, когато избирате газов инжекцион, е от съществено значение да изберете сервиз с дългогодишен опит и традиции, който да монтира и настрои качествено новата система и да предоставя гаранционно обслужване. Всеки сервиз има своя избор на марки системи, с които работи. Ние предпочитаме да работим с български марки, които имат най-безпроблемната, евтина и гарантирана във времето поддръжка. Също така, те са устойчиви на некачествената газ, която се предлага в България. В момента на пазара има много некачествени и евтини газови инжекциони, които са комплектовани изцяло с турски части и не предлагат никаква поддръжка или обслужване след години. Тези системи са опасни за употреба и не могат да се сравнят с качеството на системите, които ние предлагаме.
Нашият продуктов каталог включва само модели с опция за аварийно запалване на газ, което е предназначено единствено за използване при повреда или отказ на бензиновата система, за да може да се стартира двигателят. Алгоритмът за тази функция е много прост и може да бъде задействан с лекота. Но ние не препоръчваме да използвате тази опция като основен начин за стартиране на автомобила, тъй като не е безопасно и може да доведе до проблеми с инжекционната система.
Всяка газова система има нужда от два филтъра като консумативи. Първият филтър служи за филтриране на изпарената газ след изпарителя и се препоръчва да се сменя между 10 000 и 20 000 километра, в зависимост от марката. Вторият филтър, който пречиства течната газ, преди да влезе в изпарителя, се сменя на големи интервали.
Монтажът на газов инжекцион няма да повлияе на рутинното обслужване на автомобила. За да гарантирате оптималното му функциониране, следвайте указанията за смяна на всички консумативи, които са предписани от производителя на автомобила. Не е нужно да използвате специални продукти за газ, като свещи или масло. Интервалът за смяна на въздушния филтър на автомобила остава същият. Възможно е да увеличите живота на маслото с около 20%, но винаги следвайте указанията на производителя на маслото за конкретния модел на автомобила.
Един газов инжекцион трябва да бъде съпроводен от определени документи, които да гарантират безопасното му функциониране. Такива документи включват паспорт, в който са описани всички данни за системата, включително номера и датата на производство на бутилката. Освен това трябва да има акт за монтаж, който да описва кой и кога е инсталирал системата, както и валиден технически преглед. За да се гарантира, че системата е безопасна и работи правилно, е необходим периодичен преглед или презаверка, който се извършва веднъж годишно и който включва издаване на стикер за техническа годност.

Работно време

Понеделник: 09:00 -18:00
Вторник: 09:00 -18:00
Сряда: 09:00 -18:00
Четвъртък: 09:00 -18:00
Петък: 09:00 -18:00
Събота: Затворено
Неделя: Затворено

Телефон

089 777 1355

Адрес

бул. Цар Освободител 178,
ж.к. Възраждане 1, Варна 9023

Лизинг

Лога на банки
Обади се