0897 771 355 signus.gas@gmail.com
Поддръжка и профилактика на газова уредба във Варна

Поддръжка и профилактика на газова уредба във Варна

Работим със следните марки: Fobos, Prins, BRC, Lovato, Landirenzo, Vialle, KME, LPGTech, Stag, Megajet, Tamona, Vendo, Simgas, Romano, Reagas, Zavoli, Lecho, EasyGas Fast, AG, GI, EmmeGas, Agis, A.E.B., EuropeGas

Проверка за изправност на автомобила

Важно

Решили сте да заложите на газова уредба или газов инжекцион, за да намалите разходите за гориво. Доколко обаче сте запознати с поддръжката и профилактиката на газовата уредба? На практика те не се различават много от обичайната поддръжка на автомобил, който се движи с бензин или дизел. Основното правило е да следите внимателно таблото при всяко запалване за индикации на някакви проблеми и да сменяте изцяло филтрите на 10 000 км.

Проверката и профилактиката на газова уредба или газов инжекцион са превенция от изпадане в неприятни ситуации, така че е важно още с поставянето на системите да имате доверен сервиз, в който да ги правите. Ние от Сигнус Газ имаме дългогодишен опит в монтиране, ремонтиране и проверяване на АГУ и ако се намирате във Варна и/или региона с радост ще ви обслужим и ще се погрижим за здравето на вашето превозно средство.

Поддръжка на газов инжекцион

Запушен филтър на газов инжекцион

Филтрите за газов инжекцион, на които трябва да правите проверка и подмяна, са два и се сменят на 10 000 км. Те се грижат за филтриране на изпарената газ след изпарителя и за пречистване на течната газ преди да навлезе в него. На различни места можете да прочетете и да чуете, че подмяната им е нужна и на повече километри, но ние от Сигнус Газ Варна ви съветваме да ги заменяте след изминаването на 10 000 км., за да сте спокойни и да нямате неприятни изненади.

Освен изминатия път, можете да следите и за тези знаци, които ще ви подскажат, че е време за смяна на филтрите:

  • Повишена консумация на гориво;
  • Насичане при каране под наклон;
  • Понижена мощност на двигателя;
  • Трудно и проблемно запалване;
  • Двигателят спира при празни обороти;
  • Загуба на тяга при високи обороти на двигателя.

Честата смяна на филтър за газова уредба и на филтри за газов инжекцион ще осигури по-дълъг живот на вашата АГУ и ще ви предпази от сблъскването с проблема – запушен филтър на газов инжекцион, който е предпоставка за лошо поведение на автомобила на пътя и спирането му от движение.

Филтри на газов инжекцион

Проверка на изпарител за газов инжекцион

Сред основните елементи в устройството на газовата уредба/газов инжекцион е газовият изпарител, наричан още редуктор-изпарител. Той преобразува втечнената газ в газообразна, като променя налягането ѝ спрямо зададените настройки, така че да работи оптимално двигателят. Като всяка част редукторът също се амортизира с времето и трябва да се следи състоянието и ефективността му. Нашите експерти от Варна съветват да правите проверка на вашия изпарител за газова уредба и изпарител за газов инжекцион на всеки изминати 80 000км.

Като цяло този елемент от уредбата е доста устойчив, но понякога се налага и неговата подмяна, най-често вследствие на повредената гумена мембрана, която разделя газта от охлаждащата течност.

За да запазите газовия изпарител в добро здраве по-дълго време, следвайте тези съвети:

  • Използвайте висококачествено гориво;
  • Сменяйте и филтрите заедно с изпарителя;
  • При подмяна на изпарителя конфигурирайте системите наново.

Не забравяйте да правите и проверка на инжекторите за газов инжекцион

Не на последно място при профилактика на вашата АГУ трябва да бъде и проверката на инжекторите за газов инжекцион. В сервиза на Сигнус Газ във Варна винаги съветваме клиентите си да настояват за преглед на дюзите и рейката за газов инжекцион след изминаване на 40 000км. Тези елементи на системата трябва да бъдат напасвани с висока прецизност през определен период от време в специализиран сервиз, за да бъде адекватно и оптимално впръскването на гориво със състоянието и изминатия пробег на автомобила.

Погрижете се за вашия автомобил с газова уредба/инжекцион в Сигнус Газ Варна! При нас получите качество, професионализъм и обслужване на високо ниво.

Работно време

Понеделник: 09:00 -18:00
Вторник: 09:00 -18:00
Сряда: 09:00 -18:00
Четвъртък: 09:00 -18:00
Петък: 09:00 -18:00
Събота: Затворено
Неделя: Затворено

Телефон

089 777 1355

Адрес

бул. Цар Освободител 178,
ж.к. Възраждане 1, Варна 9023

Лизинг

Лога на банки
Обади се