0897 771 355 signus.gas@gmail.com
Смяна на газова бутилка

Смяна на газова бутилка във Варна

Предлагаме ви 2 години гаранция на новата бутилка

Шофирайте сигурно и отговорно във Варна с навременна смяна на газовата бутилка на колата

Важно

Отговорността и безопасността на пътя не се изчерпва само с начина ви на шофиране. Важно е да поддържате автомобила си в изправност и да подменяте навреме необходимите части. Особено ако ползвате газова уредба! Тя подлежи на специфични изисквания, регистрации, сертификати и прегледи.

Сред основните компоненти на газовата уредба е газовата бутилка. Тя задължително трябва да се подменя на всеки 10 години (ако е пропан-бутан) след обозначената дата на маркировката върху нея. Поставянето на нова газова бутилка за кола изисква специфични умения и ви препоръчваме да поверите автомобила си на съответните специалисти.

В Сигнус Газ имаме дългогодишен опит в работата с газов инжекцион и ако искате да направите смяна на газова бутилка на кола във Варна, не се колебайте да ни потърсите. Работим с десетки реномирани марки газови инжекциони и ще ви осигурим професионална подмяна на газова бутилка, отговаряща на всички стандарти и изисквания.

Porsche Cayenne 3.2 2004g - 8

Видове монтаж на газова бутилка

Подмяната на бутилка зависи от вида и нейното местоположение. Много шофьори не са наясно с размера на резервоара и затова изпитват затруднения при неговата подмяна. Това е и една от причините да не се купува самоцелно бутилка, а смяната да става от специалисти, които могат точно да определят типа и размера ѝ.

В Сигнус Газ правим монтаж на газова бутилка във Варна без значение от нейния вид. Тороидалните бутилки имат различа височина и диаметър и се намират на мястото на резервната гума или под купето. При монтаж на тороидална газова бутилка е необходимо да се повдигне кората или дори в някои случаи да се махне металния капак, за да се определи нейния размер. Върху самата бутилка трябва да са изписани параметрите.

Подмяната на цилиндрични бутилки е малко по-лесна, тъй като те са по-достъпни в багажното отделение. Най-често се произвеждат в стандартен диаметър – Ф244, Ф315 и Ф360 и се различават по обем. Размерът им също като при тороидалните, е изписан на самия cъд.

При поставяне на нова бутилка е хубаво да се направи проверка за течове и при нужда да се подмени уплътнителя. Внимателно се оглеждат и останалите крепежни елементи и тръби.

Ако търсите надеждна и професионална смяна на газова бутилка на кола във Варна, потърсете ни! В Сигнус Газ ще се погрижим по най-добрия начин за вашия автомобил.

Сигнус Газ - газов инжекцион

Устройство на газовата бутилка

Хубаво е да имате представа за устройството на газовата бутилка. Най-общо казано тя се състои от самата бутилка, уплътнителя и сондата (наричана още евроклапан или нивомер за газова бутилка). Последният елемент е от голяма важност и служи за ограничител при зареждане на уреда, като не позволява заредената газ да надвишава 80% от обема му. При всички модели сондата е снабдена с няколко вида защити, като притежава поне един кран за механично спиране на горивото. По-модерният вариант на компонента т.нар евросонда притежава и високо скоростен клапан, чиято цел е да прекъсне потока на газта от бутилката при неочаквано повишено налягане (удар, нагряване, повредена тръба и т.н.) и така да подсигури по-висока безопасност и експлоатация на уредбата. Също така тя притежава и електрически клапан, спиращ изтичането на газ към изпарителя при спрял двигател.

Смяна на газова бутилка на кола – цена и подготовка

За да осигурите изправността на вашето превозно средство, не трябва да правите компромис с поддръжката на вашата газова уредба. Минавайте всички прегледи навреме!

Цената за смяна на газова бутилка за кола във Варна не се различава особено от тази в другите градове. Тя се определя от вида бутилка и дали подмяната е само на резервоара или се налага работа и по допълнителни инсталации към него. При всички случаи цената на нова газова бутилка за кола е във вашите възможности – може да бъде от няколко десетки лева до няколко стотин. Точната сума може да ви кажем, чак след оглед на автомобила ви. Единственото, което се изисква от вас като подготовка, е да докарате превозното си средство при нас.

Работно време

Понеделник: 09:00 -18:00
Вторник: 09:00 -18:00
Сряда: 09:00 -18:00
Четвъртък: 09:00 -18:00
Петък: 09:00 -18:00
Събота: Затворено
Неделя: Затворено

Телефон

089 777 1355

Адрес

бул. Цар Освободител 178,
ж.к. Възраждане 1, Варна 9023

Лизинг

Лога на банки
Обади се