0897 771 355 signus.gas@gmail.com

В практиката на „Сигнус газ” все по-често получаваме въпроси от собственици на автомобили с двигатели с директно впръскване на горивото за възможността да се монтира газов инжекцион. Ако и вие притежавате такъв автомобил, следващите редове ще ви дадат информация за предимствата от конвертиране на алтернативно гориво.

Какво означава директно впръскване?

За разлика от стандартните бензинови инжекциони, при които горивото се впръсква във всмукателните колектори, при директното впръскване горивото се подава директно в горивната камера. Конструкцията е много по-сложна, като е необходима и втора горивна камера. Всяка подобна система работи с различна софтуерна и хардуерна настройка. Многократно по-високото налягане във втория случай (от порядъка на 80 – 180 бара срещу 2-5 бара при индиректното впръскване) осигурява по-високо КПД и икономичност на двигателя. Друго предимство на този метод е фактът, че може да работи с бедни горивни смеси и съответно е по-екологосъобразен. Освен това се намалява и рискът от детонационно горене. Т.нар. детонация може да доведе до намалена мощност на двигателя, а също и да има опасни последици, причинявайки изгаряне, повреди и евентуално разрушаване на различни компоненти и сектори в автомобила.

Недостатъци на двигателите с директно впръскване

Наред с изброените предимства тези двигатели имат и някои недостатъци. Един от най-сериозните се изразява в по-скъпата поддръжка. Производството им също се оскъпява в сравнение с алтернативните им с индиректно впръскване със същия работен обем. Друг проблем при тях е и сложното им конвертиране на алтернативни горива. За целта е необходимо постоянно подаване на бензин през бензиновите дюзи, въпреки че двигателят следва да работи изключително на газ при тази операция. Някои от тези недостатъци се разрешават чрез избора на подходящ газов инжекцион. Какви са спецификите в случая и ползите за собствениците на автомобили с директно впръскване на горивото ще посочим в следващите редове.

Конвертиране на газ на системите с директно впръскване на горивото

Големите производители на газови инжекциони успяха да подобрят съществено характеристиките на газовите уредби за първите системи за директно впръскване на горивото. Специфичното в случая е, че газовите системи не са толкова стандартизирани, а конвертирането им зависи от типа на двигателя. Ето защо ще ни е необходим код на последния. В момента работим с четвърто поколение такива системи и те стават все по-търсени и предпочитани на пазара сред притежателите на автомобили с директно впръскване на горивото. Клиентите ни споделят, че по този начин икономията на гориво достига до 40%, като в същото време се постига и отлична динамика и надеждност.

Понастоящем повечето автомобилни производители използват именно двигатели с директно впръскване на горивото. В „Сигнус газ” имаме дългогодишен опит с конвертирането им на газ. Работим с най-добрите и утвърдени производители, така че предлагаме на нашите клиенти различни марки газов инжекцион, подходящи и за двигатели с директно впръскване.

Ако имате въпроси относно конвертирането на газ на Вашия автомобил, ще се радваме да се свържете с нас по телефон или имейл или да дойдете на място в сервиза на „Сигнус газ”. Ще се радваме да ви консултираме, за да изберете подходящото за вас решение.

Обади се